Gomsa verkoopt verlichting, meubelen en accessoires uit Tunesië, Marokko, Turkije, Egypte, India en overige landen. De winkel is gevestigd in Den Haag nabij het centrum. ‘Gomsa’ beschermt tegen het kwaad en wordt gesymboliseerd door het handje. De winkel is opgericht door Fathi Khayati.

IMG_0306

Fathi is geboren en getogen in Tunesië en is in Nederland gekomen door zijn Nederlandse vrouw. Fathi is al  van jongs af aan bekend met het aloude ambacht van het handwerk. Hij is zelf graveur en doet dat al van kleins af aan. Toen Fathi jong was ging hij elke zomer helpen in de winkel van familie en leerde daar graveren. Zo is zijn passie voor dit werk ontstaan. Hij graveerde daar borden en armbanden voor de toeristen.

Vanaf zijn 15e had hij al een eigen winkel en graveerde hij ook in hotels. In 1993 na al vaak in Nederland te zijn geweest, ging Fathi op de Darling Market staan met een eigen stand. Hij verkocht daar armbandjes en borden die hij graveerde, maar ook al een kleine collectie lampen.

Hij was toen ook gaan wonen in Nederland. Fathi stond tot 1999 in de Darling Market en opende in 2000 de winkel Gomsa in de Zoutmanstraat. Tot op de dag van vandaag staat hij daar met nog veel plezier.

Gomsa verkoopt meubelen en accessoires, maar is vooral gericht op de lampen. De meeste lampen worden met de hand gemaakt en de elektra voldoet standaard aan de CE- norm. Aan onze producten werken geen kinderen en de arbeiders verdienen een redelijk salaris. De producten geven een uitstraling van 1001-nacht. Maar de producten passen in elk interieur, door de grote keuze in kleuren en ontwerpen.
Openingstijden: vanaf woensdag t/m vrijdag zijn we open vanaf 12:00 uur tot 18:00 uur
Op zaterdag zijn we openen vanaf 11:00 uur tot 18:00 uur
Zondag t/m dinsdag zijn we dicht!